Reinig de uien en de preiwitten en snijd ze in stukjes.
Stoof ze kort in een nootje boter en bevochtig met de gevogeltebouillon.
Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en voeg ze bij de soep.
Maak de bloemkool schoon, bewaar 1 grote roos als garnituur en doe de rest bij de soep. Laat gedurende 30 minuten zachtjes koken.
Ondertussen plukt u uit de bloemkoolroos die u bewaarde, kleine roosjes, die u daarna krokant gaar blancheert in lichtgezouten water.
Mix de soep en breng ze op smaak met peper en zout.
Controleer voor het serveren de dikte van de soep.
Voeg eventueel wat bouillon toe. Werk af met de bloemkoolroosjes, een plukje kervel en een nootje boter.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |